Download hier het geluidmetingsrapport

.


Aanbieding diverse houtsoorten:


Onderstaande vloeren hebben allen een toplaag van 3 mm , zijn 3 x naschuurbaar dus een levensduur van om en nabij de 40 jaar.

EIKEN RUSTIEK:(Voor grote afbeelding ga met muis op plaatje staan)

Eiken is een van de meest gebruikte duurzame houtsoorten en komt uit Europa, Noord Amerika en Azië. Het hout is lichtbruin tot donkerbruin van kleur en heeft op het kwartierse vlak de typische glanzende spiegels die veroorzaakt worden door de stralen. De eikesoorten die wij leveren zijn: Amerikaans rood eiken, Amerikaans wit eiken, Europees (meestal Duits en Slavonisch eiken). Eiken is ook volledig als kwartiers hout leverbaar. Alle gangbare eikesoorten zijn harde, zware houtsoorten die gemiddeld werken en zich over het algemeen makkelijk laten bewerken. Eiken laat zich mooi beitsen.Een houtsoort met een vrij grove nerf. Deze houtsoort word vaak uitgevoerd met een dubbele vellingkant.Ook verkrijgbaar in verouderde uitvoeringen in diverse kleuren.

BEUKEN:(Voor grote afbeelding ga met muis op plaatje staan)

Beuken komt voor in het grootste gedeelte van het noordelijk halfrond maar wij leveren alleen Europees beuken. De kleur van het hout is wit tot lichtbruin. Gestoomd is het licht roodbruin. Het hout werkt vrij veel en heeft een fijne dichte nerf. Bewerken gaat goed en buigen gaat bij beuken zeer goed. Door het stomen wordt het hout wat stabieler. Een beukenvloer heeft een glad oppervlak met een lichte nerf.Beuken staat bekend om zijn enorme werking, uitgevoerd als ISO PARQUET wordt de naadvorming, in tegenstelling tot andere parket vloeren, tot een minimum beperkt.

MAPLE (Esdoorn):(Voor grote afbeelding ga met muis op plaatje staan)

Esdoorn komt uit Europa en Noord Amerika. Het hout is witachtig tot lichtgeel en heeft een zeer fijne nerf. Het hout kan mooie tekeningen vertonen zoals riegel (flamed maple) of vogelogen (birdseye maple). Deze tekeningen zijn zeldzaam en zeer gewild. Amerikaans hard esdoorn is hard, zwaar en sterk vergeleken met de Amerikaanse zacht esdoorn. Europees esdoorn ligt qua gewicht, sterkte en hardheid tussen deze twee in. Esdoorn is een harde houtsoort die gemiddeld werkt. Het laat zich makkelijk bewerken. De nerf van de esdoornvloer geeft een mooi accent in het geheel. Deze vloer heeft ook een glad oppervlak. Door zijn zijdeachtige uitstraling, een topper van een vloer.

JATOBA:(Voor grote afbeelding ga met muis op plaatje staan)

Jatoba, ook wel bekend als rode locus, komt uit Brazilië en Suriname en is een houtsoort met een warme uitstraling. Vers gezaagd heeft het een bleke bruine kleur maar met de tijd verandert het in een warme roodbruine kleur. Soms komen er decoratieve donkere strepen in het hout voor.Het is hard en overeenkomstig moeilijk te bewerken maar laat zich mooi glad afwerken en bezit van nature een mooie glans. Het hout is hard en slijtvast waardoor oliën vaak voldoende is voor vloeren en meubelen. Een mooi rode vloer met een rustige nerf. Idieaal voor de klasieke stijl in uw huis..

MERBAU:(Voor grote afbeelding ga met muis op plaatje staan)

Merbau komt uit Zuidoost Azië. Het hout heeft als het versgezaagd is een oranjebruine kleur welke nadonkert tot een donkere roodbruine kleur. De nerf is grof en bezit een bruine kleurstof die in water oplost. Deze stof kan problemen geven bij het afwerken met lak op waterbasis. De gele streepjes en puntjes die in het hout kunnen voorkomen zijn zwavel deeltjes. Merbau is een harde en zware houtsoort die desondanks goed te bewerken isMerbau is een vrij harde houtsoort en bijvoorbeeld anderhalf keer zo hard als Eiken. Dit geeft u de zekerheid dat u een onverslijtbare vloer krijgt.

Kijk op AANBIEDING voor alle prijzen.

.
.